Om mig

Legater:


  • 2020: Arbejdslegat fra Statens Kunstfond, Legatudvalget for Litteratur
  • 2019: Arbejdslegat fra Statens Kunstfond, Legatudvalget for Litteratur
  • 2018: Arbejdslegat fra Autorkontoen
  • 2018: Arbejdslegat fra Statens Kunstfond, Legatudvalget for Litteratur
  • 2017: Rejselegat fra Autorkontoen
  • 2016: Manuskriptstøtte fra Dansk ForfatterforeningOm mig


Da jeg var lille, var forfatter slet ikke en mulighed. Jeg elskede bestemt bøger, men dem, der skrev dem, var nogle verdensfjerne væsner. Meget langt fra 70'er virkeligheden i en treværelses lejlighed i Aarhus V. 


Jeg blev ældre og blev Cand. mag. I øvrigt efter at have hadet litteraturtimerne på Fransk noget så inderligt. Jeg brød mig på ingen måde om at splitte Victor Hugo til atomer på kommando. Jeg flyttede til Paris og levede der i syv år, kun omgivet af fransk sprog. Så kom jeg hjem igen, og så boblede alt det danske frem.


I en sådan grad, at jeg i et øjebliks vanvid kastede mig over lyrikken og frembragte nogle kejtede digte. Noget med en paraply, og noget om at gå til kinesisk. Jeg sendte det hele til Hvedekorn, og fik nej. Jeg prøvede igen, og så igen, og så blev jeg vred og skrev noget helt hysterisk, som faktisk blev antaget. Da jeg fik ja-brevet fra redaktøren, blev jeg så glad, at jeg løb ud i haven for at finde nogen at high-five med.


Så var der hul igennem, og der kom flere digte, og så opstod Farmerhjerte et sted midt i det hele, drevet af behovet for at folde fortællingerne lidt mere ud. Og det skete, at selveste Gyldendal sagde ja til bogen, og jeg var rockstjerne for en aften, og arbejdede et år på at pudse manus til. Lige til de altså ændrede mening, og jeg måtte gå et andet sted hen med historien om Mona. Men bogen udkom, for det skulle den, og flere er siden kommet til, og flere vil også komme. Ingen tvivl om det.

Copyright © All Rights Reserved

Kontakt

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive!


Tlf: (+45) 5252 0220